Ledenwebsite van

  • O.M.T. PRAKTIJK

    Bij de Orthopedisch Manueel Therapeut kunt u terecht voor verschillende klachten

O.M.T. PRAKTIJK VAN:


O.M.T. praktijk

Wij verlenen de volgende diensten: orthopedische manuele therapie en fysiotherapie. Wij staan bij de N.A.O.M.T. (Nederlandse Associatie Orthopedische Manuele Therapie) geregistreerd.

In de werkwijze van orthopedische manuele therapie gaan we er vanuit dat bij de meeste klachten de bron in de wervelkolom ligt. Via zenuwbanen in de wervelkolom worden voortdurend ontelbare signaaltjes naar alle delen van het lichaam en hoofd gestuurd. Ontstaat er ergens in de wervelkolom een "blokkade", bijvoorbeeld door stramme, onwillige ruggenwervels, kan dat elders in het lichaam (pijn)klachten veroorzaken.

Een orthopedisch manueel therapeut heeft de opleiding voor fysiotherapeut of een medische opleiding doorlopen. Daarna heeft hij zich gespecialiseerd in de orthopedische manuele therapie. Die opleiding duurt vijf jaar. Een gediplomeerd orthopedisch manueel therapeut staat in het register van de verbijzonderde fysiotherapeuten en wordt erkend door het KNGF. Orthopedisch manueel therapeuten worden door de beroepsvereniging NAOMT verplicht om regelmatig bijscholingscursussen te volgen.

Directe Toegankelijkheid Orthopedische Manuele Therapie (d.w.z. dat u bij een Orthopedisch Manueel Therapeut in behandeling kunt komen zonder dat u een verwijzing nodig heeft) geldt voor alle verzekeraars. Bent u verzekerd via IZA, dan heeft u nog wel een verwijzing nodig.

PLAN UW ROUTE

landkaart

De N.A.O.M.T. is een landelijk netwerk van Orthopedisch Manueel Therapeuten. Zij staan gezamenlijk garant voor de behandelkwaliteit van de leden. U vindt altijd een therapeut bij u in de buurt.


BEHANDELING VAN UW KLACHT

U kunt bij uw Manueel Therapeut terecht voor de behandeling van verschillende lichamelijke klachten. Kijk gerust eens om te zien of de Manueel Therapeut ook voor uw klacht iets kan betekenen.


CONTACT GEGEVENS

logo

Tel: