Ledenwebsite van

NIEUWS

Bewegingen in de manuele therapie

Dinsdag 22 Juni 2010 om 15:45:00 :

Bewegingen in de manuele therapie

Eind november vindt in de Hogeschool van Amsterdam een fantastisch symposium plaats voor manueeltherapeuten. Met lezingen en workshops worden manueeltherapeuten de laatste wetenschappelijke kennis en nieuwe vaardigheden bijgebracht. Enthousiaste sprekers van internationaal gerenommeerde allure zijn aangetrokken om dit symposium tot een succes te maken. Een speciale symposiumcommissie is door het NAOMT-bestuur benoemd om het symposium te organiseren. Een interview met de voorzitter van deze commissie: Reg Tan.

Wakker worden van de hoofdpijn

Zondag 04 April 2010 om 08:30:00 :

Wakker worden van de hoofdpijn

Orthopedisch Manueel Therapeuten (OMT-ers) behandelen klachten aan het bewegingsapparaat met manueeltherapeutische behandeltechnieken en trainings- en houdingsadviezen. Wellicht denkt u bij hoofdpijnklachten niet aan een oorzaak in het bewegingsapparaat. Toch bezoeken veel patiŽnten met hoofdpijnklachten, waarbij geen andere oorzaak gevonden is, de praktijk van de OMT-ers.. In dit artikel beschrijven wij een voorbeeld uit de dagelijkse praktijk.

Nieuwe inzichten bij onbegrepen lichamelijke klachten

Woensdag 19 November 2008 om 01:00:00 :

Nieuwe inzichten bij onbegrepen lichamelijke klachten

De Limbische Verklaring

Hoe komt het dat door een schijnbaar klein incident veel pijn ontstaat en dat die pijn soms jaren aanhoudt? En hoe is een zeer snel herstel van pati?nten met chronische pijnklachten na een week intensief manueel behandelen verklaarbaar? De verantwoordelijke hiervoor is het brein. De invloed van het brein op lichamelijke klachten blijkt groter dan voorheen werd aangenomen. Hieronder volgt een beknopte samenvatting uit een artikel van neuroloog drs. M. M. Klaver en orthopedisch manueel therapeut in opleiding Erik Jongenburger (zie www.naomt.nl)

Samenwerking met anderen bevordert de kwaliteit van onze zorg

Maandag 08 September 2008 om 10:00:00 :

Samenwerking met anderen bevordert de kwaliteit van onze zorg

Manuele therapie is een modern vak. Inzichten en behandeltechnieken worden voortdurend aangepast aan de hoge eisen van de huidige maatschappij en de resultaten van medisch onderzoek. Het is niet eenvoudig om wetenschapsresultaten in klinische handelingen of richtlijnen om te zetten. Diane Lee, orthopedisch manueel therapeut uit Canada, is ??n van de leidende therapeuten die dit kunnen. In dit interview spreekt Diane Lee zich uit over de rol van wetenschappelijk onderzoek en de behoefte aan multidisciplinaire, pati?ntgerichte centra.

Hoofdpijn komt vaak niet alleen

Vrijdag 20 Juni 2008 om 12:00:00 :

Hoofdpijn komt vaak niet alleen

Hoofdpijn wordt maar in een beperkt aantal gevallen in het hoofd veroorzaakt. Vaak moet de oorzaak gezocht worden bij problemen met gewrichten of spieren. Hier kan de orthopedisch manueel therapeut uitkomst bieden. Drie therapeuten vertellen over hun ervaringen met de behandeling van hoofdpijn.

Orthopedisch Manueel Therapeut, een titel met betekenis

Vrijdag 21 Maart 2008 om 01:00:00 :

Orthopedisch Manueel Therapeut, een titel met betekenis

In Nederland zijn vele manueeltherapeuten werkzaam. Zij behandelen patienten met klachten aan het bewegingsapparaat zoals rugklachten of een stijve nek. Een bijzondere stroming binnen de manueeltherapeuten vormen de 140 leden van de NAOMT. Deze manueeltherapeuten hebben allen de opleiding tot Orthopedisch Manueel Therapeut gevolgd. Zij hebben zich verenigd met als doel een blijvend hoge kwaliteit van werken te kunnen garanderen aan de klanten die zich bij hen onder behandeling stellen.

Manuele Therapie bij heuparthrose

Vrijdag 21 December 2007 om 12:00:00 :

Manuele Therapie bij heuparthrose

Van de manueel therapeut wordt steeds meer verwacht dat het professioneel handelen evidence based onderbouwd wordt. De manueel therapeut kan met de komst van de professional master Orthopedische Manuele Therapie (OMT) opleiding verwachten nieuwe relevante producten aangeboden te krijgen voor de dagelijkse praktijk.

Dit artikel is gebaseerd op de publicatie ?Een evidence based manueeltherapeutisch behandeprotocol met objectivering van behandelresultaten.?

ACTUEEL

ARCHIEF

22-06-2010

:

Bewegingen in de manuele the ...

04-04-2010

:

Wakker worden van de hoofdpi ...

19-11-2008

:

Nieuwe inzichten bij onbegre ...

08-09-2008

:

Samenwerking met anderen bev ...

20-06-2008

:

Hoofdpijn komt vaak niet all ...

21-03-2008

:

Orthopedisch Manueel Therape ...

21-12-2007

:

Manuele Therapie bij heupart ...


BEHANDELING VAN UW KLACHT

U kunt bij uw Manueel Therapeut terecht voor de behandeling van verschillende lichamelijke klachten. Kijk gerust eens om te zien of de Manueel Therapeut ook voor uw klacht iets kan betekenen.


CONTACT GEGEVENS

logo

N.A.O.M.T.

Postbus 1027

2280 CA

Rijswijk